Download this Blogger Template by Clicking Here!

Ad 468 X 60

joi, 21 iunie 2012

Widgets

Impresii din Pelerinajul la M-rea Crasna si la Salina de la Slanic Prahova - 30 iunie 2012

Muntele Verde de la Slanic

 La masa la Restaurantul din fata Salinei
In drum pe jos spre M-rea CrasnaManastirea Crasna

 altarul de vara unde se slujeste Sf. Liturghie duminica
 Stupii Manastirii Crasna


 Biserica veche
 Un catel jucaus versus parintele staret Nectarie
Lacul cu Nuferi al Manastirii Crasna 


 Discutii in poiana
  


 Sala de Mese si Arhondaricul Manastirii Crasna  Poza de grup

  
Icoana Maicii Domnului pictata de Irineu Protcenco care a mai pictat la Manastirea Sihastria Neamt renumitele icoane Maica Domnului indoliata si Mantuitorul cu cununa de spini
inapoi spre masina
 Manastirea Ghighiu

Cum a fost? Foarte foarte frumos. Pozele de mai sus cred ca sunt mult mai graitoare decat cuvintele de mai jos.

Nu ma voi lungi cu multe ganduri si descrieri. In salina am stat aproximativ 2 ore. Spre marea mea surprindere, recent s-au deschis mai multe galerii in salina. Acum se viziteaza mult mai mult. Inainte de invarteai intr-un cerc. Acum te dor picioarele de atata plimbare. Este atat de mult spatiu incat consider ca ar fi bine sa ca cei ce se ingrijesc de Salina sa il foloseasca cat mai util. Ar trebui construit un loc de joaca special pentru copii asa cum sunt in marile parcuri. Ar trebui mult mai multe activitati cum sunt in alte saline modernizate din tara. Este foarte frumos in salina, ai activitati dar e loc de mai bine. Nu am pus poze din salina pentru ca acolo nu prea e lumina si nu au iesit bine.

Unele persoane din grup au facut o remarca foarte adevarata. Pretul este foarte mare. 16 lei adulti si doar 14 lei pentru pensionari. Pentru pensionari reducerea ar trebui sa fie de 50%. Pentru grupuri de minim 30 de persoane pretul e de 12 lei. Tot este mult. Cred ca este o lege a turismului. Nu mi se pare corect ca un grup sa primeasca reducere numai daca sunt 30 de persoane.

Daca unele persoane care au mai ajuns si la alte saline, nu au fost atat de impresionate de salina de la Slanic Prahova, totusi au fost profund impresionate de Manastirea Crasna. Aceasta este impresia tuturor pelerinilor. Cadrul natural in care este situata este de vis. Am coborat si am urcat pe trepte naturale formate de radacinile copacilor prin padure, am trecut un parau pe o punte de lemn de vis. 

Manastirea este o adevarata splendoare. Arhitectura si arta lucrarii, dragostea frateasca cu care ne-a intampinat parintele Staret Nectarie a manastirii Crasna, florile si verdeta cu care manastirea e imbracata mereu ca intr-un vesmant de sarbatoare, lacul cu nuferi si painea de casa calda abia scoasa din cuptor daruita noua de parintele staret au imbatat sufletele noastre intr-o dragoste de frumos si de sacru. Nevoia de Dumnezeu si trairile frumoase au determinat pelerinii nostri sa imi ceara sa mai revenim impreuna inca o data la aceasta manastire, insa de aceasta data sa ramanem peste noapte in linistea codrilor, in zumzetul albinelor si in susurul apelor.

Ne-am deplasat cu un microbuz de 20 de locuri. Domnul Nicu - soferul a fost de nota 10 cu felicitari!

Vom mai reveni aici!
Cateva lucruri importante de stiut despre Salina de la Slanic Prahova :
 • Salina de la Slanic Prahova este cea mai mare din Europa.
 • Aerul puternic ionizat este foarte indicat in problemele respiratorii. Efectele positive sunt vizibile.
 • Se vor cobora aproximativ 800 de metri in pamant.
 • Salina va propune unele activitati precum jocuri de ping pong, plimbari cu masinute cu pedale, vizitarea muzeelor de sare si de statuete, un meci de fotbal sau o relaxare in balansoare sau pe paturile special amenajate.
 • In salina este o temperatura constanta de 12-13 grade indiferent de vremea de afara. Deci daca mergeti, sa va imbracati mai bine!

SHARE THIS POST   

 • Facebook
 • Twitter
 • Myspace
 • Google Buzz
 • Reddit
 • Stumnleupon
 • Delicious
 • Digg
 • Technorati
Author: Mohammad
Mohammad is the founder of STC Network which offers Web Services and Online Business Solutions to clients around the globe. Read More →

0 comentarii: