Download this Blogger Template by Clicking Here!

Ad 468 X 60

luni, 4 iunie 2012

Widgets

Impresii din Pelerinajul prin Oltenia spre Prislop din 13-15 iulie 2012

PELERINAJUL IN IMAGINI

Am plecat din Bucuresti vineri seara la ora 17.30. Ne-am cazat la M-rea Clocociov din orasul Slatina, o manastire foarte frumoasa insa putin cunoscuta si cu o istorie foarte interesanta. Cazarea de aici a fost de lux. Maicile, o mare parte din ele venite din Bucovina, au fost foarte dragute cu noi si ne-au pus seara si dimineata urmatoare la masa. Sambata dimineata am participat la Sf. Liturghie, dupa care am luat micul dejun si apoi maica ghid ne-a vorbit despre manastire. 




A urmat manastirea Brancoveni ce se afla in drum spre Orasul Caracal, ctitorie a mai multor domni intre care si Domnitorul Constantin Brancoveanu. 









 Am descoperit aici un izvor tamaduitor unde istoria spune ca aici s-ar fi vindecat miraculos insusi Matei Basarab. 
Am vizitat si muzeul manastirii. Jos, in pivnita lui Matei Basarab sunt vechi ramasite din monumentala manastire Vacaresti din Bucuresti distrusa de regimul comunist.
Drumul ne-a condus apoi spre Craiova unde am vizitat biserica Madona Dudu unde ne-am inchinat la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului. 

Icoana Facatoare de Minuni de la Biserica Sfanta Madona Dudu

S-a facut pranz. Foamea incepea sa robeasca pantecele noastre. Asadar ne-am indreptat pasii grabiti catre cel mai apropiat restaurant: Restaurantul Militar. Insa aici am dat de o chelnerita plictisita care nu stia ce mancare are deja gatita in bucatarie. Restaurantul avand doar o singura persoana la bucatarie iar chelnerita miscandu-se foarte agale dupa ce ne-a luat comanda, am considerat pe buna dreptate ca vom pierde prea mult timp aici. De aceea, ne-am ridicat si am plecat. 

Ne-am oprit insa la o pensiune de exceptie intre Craiova si Filiasi, o pensiune rustica unde servirea si masa au fost de 10 cu felicitari! Este vorba de pesiunea de mai jos:
Am ajuns si la Manastirea Tismana. Aici slujba de seara s-a tinut intr-un paraclis improvizat in muzeul manastirii. Biserica veche se afla in renovare. 






Ne-am cazat la Pensiunea Plaiul Castanilor. Gazdele noastre au fost de nota 10, amandoi de meserie profesori. Ele ne-au ajutat sa facem un gratar de pastrav cu mujdei de usturoi si cu mamaliguta, alaturi de un pahar de tuica si de vin. O masa gustoasa si copioasa la gratar facuta ad hoc de pelerinii nostri. Pastravul l-am cumparat proaspat de la pastravaria manastirii:
Pensiunea avea un lac in spate, un mini teren de joaca si o terasa frumoasa unde am facut si servit gratarul de pastrav.

Duminica de dimineata inca de la ora 6.30 am plecat spre M-rea Prislop. Am oprit mai intai sa cumparam flori sa ducem si noi la mormantul parintelui Arsenie Boca. Acum pot spune ca a fost punctul forte al pelerinajului. Aici, la Prislop, daca ajungi o data, locul acesta te va rechema mereu. Acelasi sentiment l-am mai simtit in legatura cu M-rea Putna din Bucovina. La Putna te recheama Sf. Voievod Stefan si Maica Domnului, iar aici, la Prislop, Parintele Arsenie Boca, Sfantul Ardealului.







Apoi la ora 14.30 eram la M-rea Lanici unde am servit o masa cu binecuvantarea parintelui Staret Ioachim.










Am oprit si la Targu Jiu la capodoperele marelui scluptor Constantin Brancusi.
Poata Sarutului
 Masa tacerii

SHARE THIS POST   

  • Facebook
  • Twitter
  • Myspace
  • Google Buzz
  • Reddit
  • Stumnleupon
  • Delicious
  • Digg
  • Technorati
Author: Mohammad
Mohammad is the founder of STC Network which offers Web Services and Online Business Solutions to clients around the globe. Read More →

0 comentarii: